En bekant tänkte att jag ska bege mig in i marknaden av att köpa in billiga produkter ifrån Asien som jag sedan säljer genom en enkel webbshop på hemmaplan. Han funderade länge över vilka produkter han skulle sälja. Något som är relativt litet och enkelt att beställa. Någon hjälp med inköp tänkte han inte att det skulle behövas. Hur svårt kan det vara liksom? Bara o hitta en återförsäljare i Kina som säljer sakerna billigt och sedan beställa ett lass som anländer ett par veckor senare.

Sagt och gjort så beställde han hem ett helt lass med billiga bläckpatroner. Allt verkade ok och han fick ett gott intryck av sidan han beställde från. När dessa anlände till Sverige visade det sig dock att han inte hade beställt bläckpatroner utan något helt annat. En miss i språkkommunikationen kan ha skett eller så försökte företaget helt enkelt lura honom. Det behöver inte alls gå såhär och det finns väldigt många seriösa och bra företag att beställa från i Kina. Men för att få allt rätt om man vill beställa in stora lager kan det vara bra att lägga lite extra på att undersöka saken innan och ta hjälp från en expert som LP system.

Som privatperson är det bättre att hitta en svensk sida som säljer billiga bläckpatroner än att försöka beställa för några kronor mindre från Kina. Du kommer säkerligen ändå få lägga till samma pris med tullkostnaderna.